2011. február 13. vasárnap, 19:38
Értékeld ezt a cikket
(4 szavazat)

I. Halhatatlan sípmesterek tornája

A torna díjai A torna díjai Máté Attila

Eddig példátlan összefogás eredményeként, 2011. február 12-én került lebonyolításra az első, „Halhatatlan sípmesterek tornája” címre keresztelt emlékverseny Maglódon.

Játékvezetőink az eseményen hat csapat részvételével – melyek tagjai túlnyomó többségben a megyei játékvezetők voltak – emlékeztek meg azon kollégáikra, akik már nem lehetnek közöttünk, de munkásságukkal olyan értéket teremtettek, amelyekre büszkék lehetünk, így érdemes szellemiségüket, nevüket a későbbi generációk számára megőrizve, „halhatatlanná” tenni őket.

A torna megszervezésének ötlete a fő támogatóként jegyzett Gyarmati Páltól, illetve a szervezőktől, Túri Ferenctől és Varga II. Andrástól származik. Elképzelésüket támogatta a Pest megyei Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottsága is, melynek elnöke, Ádám Mihály személyes felajánlást téve adta a torna első helyezettjének járó vándorserleget.

„Azt szeretnénk, ha tényleg egy nagy család lenne a miénk, játékvezetőké” – mondta köszöntőjében Gyarmati Pál, majd hozzátette, hogy a tornát ezért évente meg kívánják rendezni, ezzel is erősítve a közösséget, és szorosabbá téve az összetartozást.

Varga II. András szerint egy ilyen torna alkalmas arra, hogy jó hangulatban, együtt szórakozzanak a játékvezetők, és közben pedig emlékezzenek egykori kollégáikra, akikkel együtt működtek, vagy tanultak tőlük.

Idén két volt játékvezetőre emlékeztek, akik nevével ellátott emlékplakettet vehet majd át arra érdemes két kolléga a hagyományos éves bálon. A „megye hármasok”, azaz a körzetekben működő kollégák díjának névadója, Huvé János, aki egykor az NB III-ig jutva, 1968-84 között működött megyeszerte, majd visszavonulása után is ellenőrként és küldőként szolgálta a megyei labdarúgást, 1999-ben bekövetkezett haláláig.

A megyei játékvezetők díját idén Oláh Tiborról nevezték el, aki már húsz évesen megfertőződött a játékvezetés szenvedélyével. Tibor emblematikus figurája volt a megyei játékvezetésnek, olyan kolléga, aki mindig segített a fiataloknak, és nagyon jó meglátásokkal, tanácsokkal egyengette a hozzá fordulókat.

A tornát az esélyeknek megfelelően a PMLSZJB legjobbjaiból összeállt A válogatott nyerte, bár Kristóf Péter szerint a felkészülés nem volt zökkenőmentes. Honlapunk érdeklődésére a kispadra nem rég visszatért szakvezető elmondta, hogy a tornára behívott elsőszámú kapus, Futó Tamás a torna előtti napon belázasodott, így azonnali pótlásáról kellet gondoskodni. „Szerencsére egy villámigazolással sikerült megszereznünk a veterán Tuttor Csabát, így nem kell hálóőr nélkül felállnunk” – mondta elégedetten az edző.

A jó hangulatú mérkőzéseket Platschek Jenő, Laczkó Zoltán, és a torna lapkirályává avanzsált Kiss Tibor Zoltán vezette, aki egyedül nyúlt a három spori közül a zsebébe, és onnan négy alkalommal sárga, míg egy alkalommal piros lapot húzott elő.

A végeredmény:


1. PMLSZJB „A”
2. PMLSZJB „B”
3. Monor-körzet (PMLSZJB „C”)
4. Vecsés vegyes
5. Maglód vegyes
6. RAIKER
A legjobb kapus: Tuttor Csaba PMLSZJB „A”
A legjobb játékos: Suscsák János PMLSZJB „B”
Gólkirály: ifj. Hajdú Gusztáv PMLSZJB „A”

Utolsó módosítás 2012. január 08. vasárnap, 11:37

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Kép galéria

Vissza az oldal tetejére