2011. június 05. vasárnap, 07:14
Értékeld ezt a cikket
(0 szavazat)

Újabb fogadási csalás gyanúját vizsgálja a FIFA - VIDEOVAL

A játékvezető ítéletét indokolja A játékvezető ítéletét indokolja

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) meglehetősen furcsa fogadásokról érkező hírek miatt vizsgálja a szerdai Nigéria-Argentína találkozót, amelyet a nigériaiak 4-1-re nyertek meg.

Az utolsó gól előtt, 4-0-ás nigériai vezetésnél feltűnően megsokszorozódtak egy ötödik góllal számoló fogadások.

Matthew Benham, a SmartOdds online fogadóiroda egyik munkatársa a Guardiennek elmondta, a tétek a 86. percben egyértelműen arra utaltak, hogy lennie kell még egy gólnak. Ilyen mértékű elmozduláshoz több százezer, de akár egymillió fontos tétekre volt szükség. Ötszörös pénzt hozott ugyanis egy ötödik gól.

A meccs vége ráadásul meglehetősen rendhagyóan alakult, öt perces hosszabbítás - már ez indokolatlanul hosszú egy barátságos meccsen - ellenére még a 98. percben is folytatódott a játék, a bíró pedig kezezés miatt büntetőt ítélt Argentínának. (Egy ötgólos meccs általában négyszeres pénzt ér, az értékesített büntető szorzója tízszeres körül van.)

A visszajátszásokon egyértelműen látszik, hogy nem volt kezezés, a labda az egyik nigériai védő lábához ért, de a bíró által megítélt büntetőt Mauro Boselli értékesítette. (Az oldalunk alján látható videón hét perc után jön a vitatott eset, amikor nincs szabálytalanság.)

A FIFA vizsgálatának részletei egyelőre nem ismertek, de a Telegraph szerint a játékosok bundázásának gyanúja nem merült fel.

A FIFA egy másik, februári meccs miatt is vizsgálódik - Bulgária-Észtország (2-2) -, azt az itthon alig ismert, harmadosztályba rangsorolt magyar bírói hármas vezette és négy tizenegyest ítélt. A nigeri Chaibou játékvezető pedig inkább arról ismert, hogy a togói fantomválogatott meccsén ő ítélkezett volna.

(forrás: az index.hu engedélyével, sportgeza.hu)
Utolsó módosítás 2011. június 05. vasárnap, 07:31

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Kapcsolódó Videó

A mérkőzés összefoglalója youtube.com
Vissza az oldal tetejére